Testimonials

Rust in huis dankzij TTouch bandages

“Ik heb 2 niet gecastreerde volwassen Australian sheperds. De oudste (8 jaar) is een zeer stabiele reu die een confrontatie eerder uit de weg zal gaan dan het opzoeken en prima weet hoe hij een toch ontstaand conflict kan oplossen zonder dat het echt mis gaat. De jongste (5 jaar) heeft in zijn leven helaas al iets te vaak minder positieve contacten met andere honden meegemaakt en het is niet altijd te voorspellen hoe hij zal gaan reageren. We voorkomen dan ook liever en helpen hem met het maken van de juiste keuzes.

(meer…)

Rust door bandages voor Australian Shepherd reu

“In maart organiseerde Aby2000 (Abessijnen en Somali’s rasvereniging) een workshop TTouch voor katten. De dag werd gegeven door Ingrid Mus-Huijsman van GoedBeterBeest en vond plaats in het asiel in Klarenbeek. Het was een zeer inspirerende en goed georganiseerde dag!

We startten de dag met een stukje theorie over TTouch. TTouch is een zachte aanraking, waarbij je echt in contact gaat met het dier. Het is ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. De tweede T in TTouch staat voor ‘trust’, vertrouwen. Bij het toepassen blijf je reageren op de (vaak subtiele!) lichaamstaal van het dier. Hierdoor ontstaat het vertrouwen waarin er ruimte komt voor een nieuwe ervaring. (meer…)

Kater Abel en hond Lotte

Evy en Pilaf

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het fijne en super interessante weekend. Ik ben nog niet eerder zo enthousiast geweest na een cursus voor de honden als nu.

Ik vond het echt super dat het een goede belastbaarheid was voor onze honden. Ze waren wel moe, maar lang niet total loss, zoals vaak bij andere dingen, zelfs voor Pilaf was het goed te doen. Ik vond het ook heel fijn dat het niet uitmaakte welke hond ik bij me had voor de opbouw van het programma.

(meer…)

honden Evy en Pilaf

Heart Hug TTouch voor J

Linda Tellington-Jones demonstreert de Heart Hug TTouch

In de voorjaarsvakantie mocht ik 5 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar ontvangen voor een TTouch workshop. Deze kinderen leven met elkaar in hetzelfde gezinshuis omdat zij – om diverse redenen – niet bij hun biologische ouders kunnen wonen. K. verwelkomde deze kinderen in haar huis en biedt ze een veilig thuis. Iedere schoolvakantie neemt zij samen met de kinderen, hun 3 honden en 2 mensen die bij het gezinshuis werken, deel aan een kind-hond-workshop. (meer…)

J.

Famke

Famke bij de KIDS workshop TTouch & Hersenwerk op 25-09-2016

“September vorig jaar hebben mijn dochter van 7 en ik samen met onze 1,5 jaar oude labrador Famke de Kids workshop TTouch en Hersenwerk gevolgd. De aanleiding was eigenlijk dat mijn dochter regelmatig riep “maar ik wil ook een keer met de hond trainen” en “de hond is toch niet alleen van jou?”. Daarnaast vond ik het als ouder af en toe best lastig het samengaan van hond en kind goed te begeleiden op een manier dat ze zich beide happy voelen.

In de workshop staan de kinderen en de hond centraal. De kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken en krijgen duidelijke uitleg over hondentaal. Ze worden aangezet om goed te observeren, na te denken en in hun eigen woorden op te schrijven wat ze zien bij de hond. De kinderen leren van Jelien verschillende hersenwerkjes met de hond te doen en van Ingrid hoe TTouches uit te voeren. Als ouder ben je begeleider van dit proces. (meer…)

hond Famke

Belle

Belle bij de KIDS workshop TTouch & Hersenwerk op 25-09-2016

“Mijn zoon en ik hebben samen met onze toller Belle meegedaan met de workshop TTouch en hersenwerk voor kinderen bij GoedBeterBeest.

Hij vond het superleuk en leerzaam omdat hij Belle beter heeft leren begrijpen en hij geleerd heeft hoe hij  haar kan helpen met TTouch en bandages. We zetten het thuis nog geregeld in en Belle heeft er duidelijk profijt van.

Ook samen een hersenwerkje doen is nog steeds favoriet en heeft hun band zeker versterkt. Er was genoeg materiaal aanwezig om te experimenteren en ze hebben genoeg inspiratie gekregen om thuis mee verder te gaan. (meer…)

hond Belle

Maybe

Rust tijdens het vuurwerk voor Maybe door TTouch en de lichaamsbandage.

“Maybe is een Mudi teefje van 6,5 jaar oud die 5 jaar geleden bij mij is komen wonen. Zij is in Budapest aangereden en gevonden door een Nederlandse man die daar woont. Zij is getraumatiseerd door onbekende oorzaak en deels ook bekend.

De afgelopen jaren heb ik met haar gewerkt aan ontspanning en het verlagen van haar stressniveau. BAT cursus, homeopathie, osteopathie. Alle stukjes zorgden voor een redelijke basis. Dit najaar is ze echter zeer geschrokken door vuurwerk. Het stressniveau was meteen weer enorm hoog, het emmertje zit met de minste spanning al weer vol.

Op 14 december zijn we bij Ingrid van GoedBeterBeest geweest. We zijn gestart met bandages, heel rustig en heel kort. Daarna verschillende aanrakingstechnieken. Ook daar moesten we behoedzaam en kort te werk gaan. (meer…)

hond Maybe

Mimi

Mimi is weer zindelijk en niet meer agressief

“Hoi allemaal…

Ik ben Mimi, ben 4,5 jaar oud en heb al voor mijn eerste jaar een heel leven achter de rug. Ik ben een katje dat gevonden is in een kartonnen dichtgeplakte doos (3 weken oud) met mijn broertje. Na mijn gastgezin mocht ik mee met mijn vrouwtje. Zij is mijn alles! Ze is van MIJ!

Nu is mijn vrouwtje zwanger en dat vind ik heel raar.. Ze ruikt, voelt en doet anders. Daarnaast heeft ze me gesteriliseerd omdat ze dacht dat ik daarom territoriaal was, maar ze weet dat ik de dierenarts eng vind tegenwoordig na die nare man die me pijn deed.

Ik plaste het hele huis onder en was agressief naar “vreemden” (gewoon de familie van mijn vrouwtje en baasje). Als vrouwtje te lang weg was, was ik in paniek en bang dat ze niet meer thuis kwam en lag onder de meubels. (meer…)

Poes Mimi

Luce

TTouch voor katten - Noorse Boskat kater Luce

Binnen 2 weken positieve resultaten door TTouch voor Luce

“Op 4 juni jl. naar de TTouch workshop voor katten geweest, met name voor een van onze Noorse Boskat katers die zijn focus compleet op mij richtte maar verder op momenten angstig kon zijn. Maak kennis met Luce: angstig voor harde geluiden, voor vreemde mensen die zomaar binnen kwamen, autorijden en zodra ik het tasje met daarin kammen/borstels ook maar neigde te gaan pakken, was Luce in geen velden of wegen meer te bekennen. En als ik dan eindelijk meneer op tafel had staan, kon hij zomaar out of the blue enorm uithalen en/of bijten. Niet uit agressiviteit, je zag dat hij er zelf van schrok dat hij dit deed. Kwam ook gelijk weer bij je om het goed te maken leek het wel. Hij is bang.
(meer…)

kater Luce

X

X

X krijgt TTouch ondersteuning voor zijn chronische lichamelijke klachten

“Hoi allemaal…

Willen jullie gedrag veranderen? Willen jullie een chronisch lichamelijk probleem aanpakken? En je komt er niet helemaal uit met je eigen dierenarts? En weet je het gewoon even niet verder?

In mijn geval ging het niet om gedrag… maar om chronische lichamelijke problematiek.

Ga dan naar Ingrid en vraag haar om raad, ze vertelt je open en eerlijk wat haar sterke punten zijn en minder sterke punten. Ze zegt ook duidelijk ‘ik ben geen dierenarts’ maar kan je eventueel wel verwijzen naar een holistische dierenarts die net even anders kijkt dan een gewone dierenarts. (meer…)

hond X

Yara

Yara

Yara krijgt hulp ivm haar vuurwerkangst

“Met een hond die toch wel erg last heeft van vuurwerkangst ben ik op zoek gegaan naar handvatten om haar in deze voor haar vervelende tijd goed te kunnen steunen. Via Facebook kwam ik terecht bij GoedBeterBeest en dus bij Ingrid. Ik heb met haar twee individuele sessies gehad en wat is dat prettig verlopen. (meer…)

hond Yara

Bobbie

hyperactieve Bobbie kan nu ook ontspannen

hyperactieve Bobbie kan nu ook ontspannen

“Bobbie is een enthousiaste leergierige terriër! Hij heeft een jaar in asiel de Kuipershoek gewoond en ik heb hem in augustus 2011 geadopteerd. Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, ben ik heel blij met de informatie en tips van Ingrid hoe ik zelf met Bobbie om kan gaan, zodat zijn enthousiasme meer gecontroleerd kan worden. (meer…)

hond Bobbie

Bumper

Bumper

kitten Bumper versus Duitse doggen

“Na lang wikken en wegen toch uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten zo’n klein bolletje wol (= kitten) in huis te nemen. Wel heel spannend met ook 2 Duitse doggen (mevr. Janssen & Caatje) in huis, maar aangezien het karakter van de dog heel lief is (en soms wat onbenullig), denk ik dat het moet kunnen. Janssen heeft al een klein beetje ervaring met een poes, Caatje totaal niet. (meer…)

kitten Bumper

Jigsaw

Jigsaw

na TTouch workshop goede resultaten NK behendigheid voor Jigsaw

“Hoi Ingrid,

ik wilde nog even melden dat ik zaterdag avond het TTouch thuis nog bij Jigsaw heb toegepast. Ik heb zijn achterpoten geTToucht (hij liet het thuis heel makkelijk toe) en of het nou daaraan ligt of niet, hij heeft tijdens het NK Behendigheid keurig zijn achterpoten gestrekt bij de sprongen ipv ze onder zijn buik te vouwen. En hierdoor heeft hij geen leggers eraf gegooid! (meer…)

hond Jigsaw

Jumper

Jumper

onzindelijk konijn Jumper heeft recht op een happy leven

“Jumper was altijd een keurige heer die altijd op de bak zijn plasje deed. Nadat ik vorig jaar een Franse hangoor aan de konijnenfamilie toevoegde, had hij toch wat problemen gekregen met zijn netheid.
Ondanks dat het heel goed gaat met de 3 konijnen onderling, leek het erop of hij in zijn gedrag wat veranderd was. (meer…)

konijn Jumper