foto’s katten workshop 21-01-2017

Op 21 januari 2017 waren we weer te gast bij Dierenasiel De Kuipershoek voor een workshop TTouch voor katten. Een dag met afwisselend theorie en praktijk. Voor het theoriegedeelte konden we terecht in de vergaderzaal en voor het praktijkgedeelte konden we ons hart ophalen bij de aanwezige katten. Niet alleen fijn voor de deelnemers die het geleerde direct in de praktijk konden oefenen, maar ook heel fijn voor de katten die deze dag meerdere keren met veel liefde, respect en aandacht werden benaderd en – indien gewenst – aangeraakt door de deelnemers.   Lees verder

Foto’s KIDS workshop 25-09-2016

Vorig weekend heb ik samen met Jelien Lammers (Boel Bewust) een workshop TTouch en Hersenwerk speciaal voor kinderen gegeven. Wat was dat een groot succes. Alle deelnemers (én wijzelf) hebben ervan genoten!

Honden die duidelijk aangeven wat ze leuk of fijn vinden, kinderen die daar perfect op inspelen, honden en kinderen die samen geconcentreerd puzzelen, aandacht en respect over en weer, rekening houdend met elkaars grenzen, wensen en mogelijkheden, prachtige (meestal non-verbale) communicatie en heel veel creativiteit! En uiteraard hebben de ouders ook niet met hun armen over elkaar gezeten. Samen met kind en hond werd er enthousiast gepuzzeld en liefdevol geTToucht. Het was een heerlijke middag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Christa Balk maakte weer prachtige foto’s (waarvoor heel veel dank!). De deelnemers die foto’s zonder logo in een hoge resolutie willen bestellen, kunnen contact opnemen met Christa via focusonhorse@gmail.com.

foto’s workshop TTouch voor katten 27-08-2016

Afgelopen zaterdag was GoedBeterBeest te gast bij Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek om daar een workshop TTouch voor katten te geven. Eerst kregen de deelnemers theoretische uitleg over de Tellington TTouch Methode. Daarna werd er op elkaar en op pluche beesten geoefend en daarna was het tijd voor het echte werk. We gingen de theorie in praktijk brengen bij de katten die in het asiel verblijven. Lees verder

foto’s workshop Hersenwerk voor honden 12-03-2016

alweer feest

Zaterdag 12 maart 2016 was het alweer feest bij GoedBeterBeest: Jelien Lammers (teamlid van Hersenwerk voor Honden) was naar Wenum-Wiesel gekomen om een workshop Hersenwerk voor honden te geven. En wat was het een leuke middag!

Alle deelnemers hadden een eigen rustige plek en de puzzels rouleerden, zodat iedereen de kans kreeg om met de verschillende puzzels aan de slag te gaan. Omdat we een jarige in ons midden hadden, was er behalve taart zelfs een heuse ‘verjaardagspuzzel’! Uiteraard mochten de honden van de niet-jarige baasjes deze verjaardagspuzzel ook doen 😉 Lees verder

foto’s workshop TTouch voor honden op 20-02-2016

Zaterdag 20 februari was de allereerste introductie workshop TTouch voor honden op de nieuwe locatie van GoedBeterBeest in Wenum-Wiesel. Een heerlijke groep mensen en honden! Er werd honderduit gevraagd, geconcentreerd geoefend en veelvuldig gelachen. Zowel de honden als de dames hebben zich voor 100% ingezet en heel enthousiast meegedaan.

Labradoodle Max gaf een prachtige demonstratie van het effect van een kopbandage, Mechelse herder Bella heeft uiteindelijk samen met haar bazin op de bank een heerlijk moment van ontspanning mogen ervaren, dappere Galgo Lilly zette haar beste beentje voor tijdens het grondwerk en durfde (met heel kleine stapjes) steeds iets dichter bij de enge fietsbanden in de buurt te komen, en haar grote Galgo vriend Zappa stond open voor suggesties om op een andere manier met zijn ongeduld om te gaan.

Gelukkig was ook Christa Balk weer aanwezig om mooie foto’s te maken. En daarnaast was ze ook nog zo lief om voor de koffie en thee te zorgen zodat ik me volledig op de deelnemers en de honden kon richten. Heel fijn dat je er weer bij was Christa, dank je wel!

Zie hier een impressie van de zeer geslaagde workshop:

En hieronder een aantal foto’s waarop Bella heel mooi laat zien dat alle informatie en nieuwe ervaringen tijdens de workshop best wel indruk op haar maakten.

foto’s TTouch workshop in Vaassen 12-12-2015

Foto’s gemaakt door Focus on Horse – Christa Balk tijdens de TTouch workshop van 12 december 2015 bij de Silverdas in Vaassen.

foto’s TTouch vervolgworkshop in Apeldoorn 28-02-2015

Foto’s gemaakt door Focus on Horse – Christa Balk tijdens de TTouch vervolgworkshop van 28 februari 2015 in Apeldoorn.