Jaaropleiding acupressuur/TCM inclusief TTouch® voor honden

Jaaropleiding acupressuur/TCM inclusief TTouch® voor honden

TCG

De TCG, Traditionele Chinese Geneeswijze (ook wel TCM , Traditional Chinese Medicine) is een eeuwenoude Chinese medische traditie waarbij gezocht wordt naar de balans in het lichaam. Wanneer er sprake is van een ziekte is het lichaam, volgens de TCG, in disbalans. Met acupressuur activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam van je huisdier zodat het evenwicht kan worden hersteld.

Meridianen

In de TCG wordt er vanuit gegaan, dat in het lichaam energiebanen lopen. Deze energiebanen worden meridianen genoemd waar energie, Qi, doorheen stroomt. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Met acupressuur wordt er druk gezet op bepaalde acupunctuurpunten. Door deze stimulatie wordt de energie in de betreffende meridiaan aangezet om de balans in het dierenlichaam te herstellen.

TTouch®

Ook binnen de Tellington TTouch® training staan het activeren van het zelfgenezend vermogen en het herstellen van balans centraal. Fysieke, mentale en emotionele balans zijn van elkaar afhankelijk en beïnvloeden elkaar. Middels zachte aanrakingen, langzame leidoefeningen en het gebruik van hulpmiddelen zoals onder meer de lichaamsbandage worden lichaam en geest uitgenodigd spanning los te laten.

Door een rustige en respectvolle benadering en rekening te houden met de feedback die een dier geeft, ontstaat een diepe vertrouwensband. De technieken uit de Tellington TTouch® methode stellen je in staat om goed te kunnen afstemmen op het dier en om snel onderling vertrouwen op te bouwen waardoor het – zowel voor het dier als voor jou – makkelijker en nog prettiger is om een acupressuurbehandeling te ondergaan.

Wat leer je?

In deze jaaropleiding leer je wat de Traditionele Chinese Geneeswijze waar acupressuur een onderdeel van is, inhoudt. Daarnaast leer je de filosofie van de TCG begrijpen en toepassen. Verder leer je een diagnose te stellen op basis van TCG en daarop een behandelingsplan te maken zodat je de hond met acupressuur weer in balans kunt brengen en van zijn klachten afhelpt. TTouch® leert je met andere ogen naar een dier te kijken, de kleinste signalen op te merken, en biedt je een nieuwe, respectvolle manier om honden en katten te benaderen en hanteren. Je krijgt opties aangereikt waardoor het toch mogelijk is om een acupressuurbehandeling te geven, zelfs als een dier er moeite mee heeft om aangeraakt te worden.

Lesdagen

De lesdagen zijn ongeveer eenmaal per maand zodat je genoeg tijd hebt om de kennis die je tijdens de lessen hebt opgedaan te bestuderen. De opleiding heeft een interactieve opzet zodat de leerstof “spelenderwijs” opgenomen wordt. Met interactief bedoelen wij, dat wij werken met verschillende didactische werkvormen. De groepen zijn niet groot, zodat de interactieve manier van leren goed tot zijn recht komt. Daarnaast wisselen theorie en praktijk elkaar af. De lesdagen zijn van 10.00 uur t/m 17.00 uur.

Wat kun je ermee?

Aan het einde van het jaar ontvang je een certificaat en ben je Acupressuur Practitioner bij honden en kun je deze therapieën toepassen binnen je eigen praktijk of bij je eigen hond.
NB: Tellington TTouch® is een geregistreerde handelsnaam die uitsluitend gebruikt mag worden na afronding van de internationale opleiding tot Tellington TTouch® Coach/Practitioner. Hoewel TTouch® een belangrijk onderdeel van deze TCG jaaropleiding is, wordt je in deze TCM opleiding NIET opgeleid tot TTouch® Coach/Practitioner.

Voor wie

Iedereen die met honden werkt en zich verder wil verdiepen in TCG/acupressuur en TTouch® of als je geïnteresseerd bent in TCG en met deze methode met honden wilt gaan werken. Verdere informatie kun je vinden op de website van Kyno-Cursus of de website van GoedBeterBeest.

Praktische informatie

Locatie: GoedBeterBeest in Wenum-Wiesel (omg. Apeldoorn)
Data: 6 september, 4 oktober, 1 november, 13 december 2019 & 10 januari, 31 januari, 13 maart, 3 april, 15 mei, 12 juni 2020
Tijden: 10.00 uur – 17.00 uur
Tarief: €1.100,00 incl. BTW, koffie, thee en een reader
Docenten: Hanneke Hoogenstrijd, acupuncturist, TuiNa therapeut en docent
& Ingrid Mus-Huijsman, gecertificeerd Tellington TTouch® Practitioner level 2, mentor TTouch® opleiding en Bachbloesem adviseur
Aanmelden via: kyno.cursus@gmail.com