foto’s workshop TTouch voor katten 27-08-2016

Afgelopen zaterdag was GoedBeterBeest te gast bij Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek om daar een workshop TTouch voor katten te geven. Eerst kregen de deelnemers theoretische uitleg over de Tellington TTouch Methode. Daarna werd er op elkaar en op pluche beesten geoefend en daarna was het tijd voor het echte werk. We gingen de theorie in praktijk brengen bij de katten die in het asiel verblijven. Ondanks dat het zaterdag erg warm was (in de zaal waar wij zaten was het behoorlijk puffen) was het in de dierenverblijven een stuk koeler en dus prima uit te houden. De meeste katten waren maar wat blij met wat extra aandacht. Sommige keken echter liever eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom, voordat ze contact wilden maken. Een enkeling was er in het begin zelfs helemaal niet van gediend dat we in de buurt kwamen.

Gelukkig lieten de deelnemers van de workshop zich daardoor niet uit het veld slaan. Met de geleerde technieken gingen ze aan de slag en al gauw was er verandering zichtbaar! Juist de interactie met de katten die in eerste instantie heel erg onrustig zijn en maar niet lijken te kalmeren om vervolgens door de TTouches tóch rustig te kunnen gaan liggen, zorgde voor ontroerende momenten. Ook de kitten die heel erg op zijn hoede was, eerst niet aangeraakt wilde worden en veel aan het blazen was, hebben we momenten van rust en ontspanning kunnen geven. Zelfs het aanraken aan de staart zorgde op het laatst niet meer voor blazen maar voor een tevreden blik en een ontspannen houding.

Wat blijft dit toch fantastisch werk! De deelnemers hebben veel geleerd, de katten hebben waardevolle aandacht gekregen en hebben het vertrouwen in onbekende mensen weer een beetje verder kunnen opbouwen waardoor ze in de toekomst wellicht makkelijker plaatsbaar zijn. Heerlijk dat ik hierin een rol mag spelen!

Dierenasiel De Kuipershoek (zowel de medewerkers als de katten) heel veel dank dat we bij jullie te gast mochten zijn en deelnemers heel veel dank voor jullie liefdevolle aandacht voor deze asielkatten en veel plezier met de TTouches bij jullie eigen katten!

© foto’s:Tanja van den Berg-Niggendijker, Lia van der Waarde-Buning en GoedBeterBeest.