Dog Detectives FreeWork workshop

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dog Detectives FreeWork workshop

12 oktober 2019 @ 09:30 - 12:30

€55
FreeWork
Speurneuzen opgelet

Wil jij leren met én van jouw hond? En van andere honden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij, de mens met hond of met interesse in honden.

Met Dog Detectives FreeWork mogen honden vrij werken. Ze ontdekken het parcours op hun eigen-wijze. Hierdoor leren wij mensen waartoe een hond in staat is ZONDER invloed van de mens. De hond leert zelf en wij leren van de hond.

Hoe? Doordat de hond een eigen route volgt en daarin succesvol is, kan deze groeien in zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en daardoor kunnen zelfs angsten worden overwonnen. En wij mensen leren in 1e instantie vooral van het observeren van de hond.

Je wordt uitgenodigd om je te laten verrassen door je eigen hond. Als een echte Sherlock Holmes ga je ontdekken wat de specifieke lichaamshouding en de daarbij behorende gedragingen zijn van je eigen hond en van de andere aanwezige honden. Observeren kun je leren! Het stelt je in staat om de hond beter te leren kennen en veranderingen sneller waar te kunnen nemen. Als er op dit moment ‘problemen’ zijn kunnen deze zelf gemakkelijker opgelost worden. Namelijk door de hond ook thuis dit FreeWork aan te bieden. Het stelt geen hoge eisen aan materialen. Vaak heb je de benodigdheden al in huis.

FreeWork ondersteunt een groot scala aan honden met uiteenlopende gedragingen. Van angstige honden tot honden die hyperactief of overactief zijn. Van verlegen honden tot oudere honden. En alles wat daartussen zit. Dit omdat we oneindig kunnen variëren en uitbreiden binnen het concept. Hebben we beter zicht op het bewegingspatroon? Dan kom jij als eigenaar weer meer in beeld. Dan kunnen we spelelementen toevoegen zoals de ‘Counting’ de ‘Bucket’ game.

Onze workshops zijn toegankelijk voor iedereen die wil leren observeren en wil leren zien, hoe een hond zelf kan groeien. Door simpelweg in alle rust in beweging te zijn. Eigen keuzes te maken en hierdoor mentaal en fysiek te groeien. Wie wil dat nu niet?

Lijkt het allemaal nu nog wat vaag? Geen punt! Gewoon beginnen. Met onze begeleiding wordt jij de Sherlock Holmes van jouw hond. Kom erbij en neem alles onder de loep op zoek naar de antwoorden die jij nog mist. Wij helpen jou en je hond graag verder!

Wij organiseren workshops van 3 uur met maximaal 5 honden per keer. Het aantal personen zonder hond is ook 5. Honden werken om de beurt alleen in een veilige omgeving en ontmoeten dus geen andere honden. OOK HONDEN DIE MOEITE HEBBEN MET ANDERE HONDEN KUNNEN DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP.

De sessies per hond duren maximaal 15 minuten per keer en elke hond komt in ieder geval 2x aan de beurt, met pauzes ertussen. Dit is nodig omdat honden steeds leren zodra ze in de ruimte zijn en ze tijd nodig hebben om de nieuwe informatie rustig te verwerken. Voor ons mensen is het leuk en leerzaam om te zien wat de verschillen zijn tussen de eerste en de tweede sessie en tussen de verschillende honden.

BELANGRIJK
De hond dient rustig in de auto te kunnen wachten wanneer deze niet aan de beurt is. Voor honden die niet rustig in de auto kunnen blijven, is een privéles een passender alternatief.

Locatie:
GoedBeterBeest – Tellington TTouch Apeldoorn

Docent:
Ingrid Mus-Huijsman

Datum:
zaterdag 12 oktober 2019 van 09:30 – 12:30

Deelname met hond:
€ 55,00

Deelname zonder hond:
€ 45,00

Ben je 12 oktober verhinderd? Geen probleem! Op zaterdag 24 augustus en op zondag 29 september wordt er ook een FreeWork workshop georganiseerd.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@goedbeterbeest.nl. Wil je eerst overleggen of het wel wat voor jou en je hond is? Bel me dan even op 0615316777.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
€55
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/2383316638396568/

Organisator

GoedBeterBeest

Locatie

GoedBeterBeest
Zwolseweg 502B
Wenum-Wiesel, 7345 AN Nederland
+ Google Maps